Inför Allettan Norra: Visby/Roma

Visby/Roma placerade sig på en andraplats i Hockeyettan Östra och går in i Allettan Norra med en dröm att nå en playoff-plats. Laget tränas av den rutinerade kanadensaren Mike Beharrell som gör sin andra säsong på ön. Under grundserien var man seriens bästa lag i boxplay. Man var även det lag som spelade boxplay flest gånger då man samlade ihop hela 455 utvisningsminuter på 22 matcher.

– Årets lag är till stora delar intakt sedan förra året det vill säga vi har bara ett fåtal tapp/förvärv. Jag tycker att vi har ett lag även i år som ska kunna vara med och tävla om en plats i toppen av Allettan Norra. Samtidigt har vi stor respekt för alla lag i serien. Även om vi kom före till exempel Haninge så vann de faktiskt båda matcherna mot oss. Den norra serien har varit bättre i år än på mycket länge och kanske till och med varit den bästa serien av alla i landet. Men det är med stor tillförsikt vi ser fram emot starten av Allettan, säger sportchefen André Lundholm.

Genomgång av Visbys trupp

Målvakter i Visby/Roma är den rutinerade Sammy Gustafsson som under höstsäsongen kom tvåa i Hockeyettan Östras målvaktsliga med sina 93,03% på 16 matcher. Bakom honom finns den 21-årige slovaken Daniel Gibl som har meriter från OHL, juniorlandslag och den slovakiske högstaligan.

Visbys rutinerade målvakt Sammy Gustafsson

Visbys backsida håller bra klass med Johan Eriksson, Adam Rachidi och Jesper Nordin i spetsen. Visby släppte bara in 46 mål under grundserien och det har lagets backuppsättning stor del i. Noterbart är även att backklippan Arvid Larsson gör comeback i Allettan. 28-åringen har under hösten spelat division 3 hockey i Sudrets HC men gör nu alltså ett starkt försvar ännu starkare.

I offensiv väg har mycket handlat om duon Oskar Lundberg och Andreas Gröndahl som har gjort 32 respektive 31 poäng på 22 matcher. Men Visby har ett stort sparkapital med forwards som inte riktigt kommit upp i normal poängproduktion under hösten.

En spelare som man bör hålla ett litet extra öga på är 20-årige Erik Brissle som anslöt Visby från Linköpings HC i somras. Brissle har under sin första säsong i Hockeyettan fått i hop 11 poäng på 22 matcher i grundserien. I fjol spelade Brissle 10 matcher i SHL för Linköping och 10 matcher i Hockeyallsvenskan för Sundsvall som nu blir en motståndare i Allettan Norra.

– Jag tycker vi haft en bra höstsäsong med en liten dipp i november där vi inte kom upp till våran standard. För mig personligen har det gått bättre och bättre ju längre serien gått och jag kommer in mer och mer i seniorspelet, säger Erik Brissle.

Målfirande för Brissle mot Hammarby.

Tankar om Visby/Roma

– Svårslagna, framför allt på hemmaplan. Har enligt mig sina främsta vapen i ett par skickliga forwards. När Visby spelar som bäst brukar det vara högt tempo och ganska fysiskt spel, säger Haningetränaren Niklas Flodin.

– Visby är rätt tuffa och framför allt hårda att möta men tyckte vi kontrollerade det så kallade back to back mötet i mitten av november och resulterade i välförtjänta fem poäng, säger Haningebacken Hampus Berg.

Anchorsbacken Hampus Berg

 

Fakta Visby/Roma

Hemsida: www.visbyroma.se 
Lokaltidning: www.helagotland.se
Sportchef: André Lundholm 
Huvudtränare: Mike Beharrell (andra säsongen)
Placering Höstserien: 2:a i Hockeyettan Östra (48 poäng på 22 matcher)
Poängkung: Oskar Lundberg 32 poäng (11 mål och 21 assists) på 22 matcher
Målvakt: Sammy Gustafsson 93,03% på 16 matcher
Powerplay: 23% (3:a i Hockeyettan Östra)
Boxplay: 85,86% (1:a i Hockeyettan Östra)
Fairplay: 20.68 (12:a i Hockeyettan Östra)
Medelålder: 23,64 år
Publiksnitt (hemma): 646 (1:a i Hockeyettan Östra)
Premiärmatch i Allettan Norra: Haninge Anchors hemma 27/12

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.