Inför Allettan Norra: Hudiksvalls HC

Östra seriens tabelltrea Hudiksvall blev klara för Allettan i och med 6-0 segern mot Anchors. Årets version av Hudik Hockey är ett offensivt och målfarligt lag. Hudik gjorde fina 93 mål på 22 matcher och landade på en målskillnad på +42.

– Årets upplaga av Hudik vill spela en offensiv fartfylld hockey.Vi har varit lite för ojämna i grundserien. Den östra serien har varit bra. Huddinge har varit ganska överlägsna i grundserien men jag är inte säker på att de blir ett topplag i nästa serie. Det ska bli roligt med Allettan, jämna tuffa matcher hela tiden vilket är utvecklande för både lagen och individen, säger tränaren Lars ”Lillis” Lövblom.

Genomgång av Hudiks trupp

Hudik har en av Allettan Norras mest rutinerade målvakter i Simon Nordh. Den nu 27-år gamle Nordh har hunnit med att i alla fyra Hockeyettanregionerna och 2,5 säsong i den norska elitserien. Denna säsong har han spelat 15 matcher och har en räddningsprocent på något blygsamma 89,6%. Bakom Simon finns 22-årige Anton Hedberg som har spelat 8 matcher och har en räddningsprocent på 90,4%.

Backsidan i Hudik är bra blandning mellan offensiv och defensiv. Offensivt så har ”Lillis” Lövblom två bra vapen i Markus Västilä och Lars Lundin. Men det finns även ett par bra defensiva backar i bland annat Magnus Larsson och Anders Danielsson.

På forwardssidan man en väldigt bra bredd. De finska poängkungarna Joonas Sammalmaa och Joonas Koskinen har tillsammans producerat 57 poäng under hösten. Oscar Bergkvist är lagets målfarligaste forward med sina 14 fullträffar. Men man ska aldrig glömma tvillingarna Wernersson-Libäck som är två riktiga jokrar samt Jonas Lindström sällan gör en dålig match.

En spelare som man bör hålla ett litet extra öga på är den 21-årige Haningeprodukten Oscar Bergkvist. Forwarden som lämnade Haninge för Djurgårdens IF 2011 har hunnit med att göra några matcher i Allsvenskan samt öst in poäng i J20 SuperElit. Denna säsong har Oscar bildat en framgångsrik kedja tillsammans med finländarna Joonas Sammalmaa och Joonas Koskinen.

– Hösten har varit bra och det känns skönt att spela i ett och samma lag hela säsongen. I fjol tillhörde jag Mora men var utlånad till först Kallige-Ronneby och sedan Vimmerby. Nu har jag haft en annan trygghet denna höst och det har fungerat bra. Det var riktigt kul att komma hem till Haninge och spela också, jag har aldrig spelat emot Haninge förut, säger Oscar Bergkvist.

Tankar om Hudiksvalls HC

– Laget känns starkt på hemmaplan och mindre starkt på bortaplan. Ett spelskickligt lag som var riktigt bra när vi mötte dom senast på deras hemmaplan, säger Haningetränaren Niklas Flodin.

– Första matchen mot Hudiksvall var kanske vår bästa match hittills under säsongen då vi tog tag i taktpinnen direkt och kontrollerade hela matchen och vann välförtjänt med 5-0. Bortamatchen var helt tvärtom där vi var passiva och Hudiksvall kunde spela ut helt och vinna med 6-0. Hudiksvall är svårstoppade när dom hittar spelglädjen och kan utnyttja sitt skickliga anfallsspel, säger Haningeforwarden Carl Olsson.

Fakta Hudiksvall

Hemsida: http://idrottonline.se/HudiksvallsHC-Ishockey
Lokaltidning: http://www.helahalsingland.se
Sportchef: Tobbe Klaar
Huvudtränare: Lars "Lillis" Lövblom
Placering Höstserien: 3:a i Hockeyettan Östra (45 poäng på 22 matcher)
Poängkung: Joonas Koskinen 30 poäng (4 mål och 26 assists) på 22 matcher
Målvakt: Simon Noordh 89,60 % på 15 matcher
Powerplay: 22,55% (4:a i Hockeyettan Östra)
Boxplay: 79,76% (7:a i Hockeyettan Östra)
Fairplay: 12.05 (4:a i Hockeyettan Östra) 
Medelålder:23,31 år
Publiksnitt (hemma): 624 (2:a i Hockeyettan Östra)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.