Inför Allettan Norra: Sundsvall Hockey

Sundsvall Hockey slutade som trea i Hockeyettan Norra en poäng efter ettan Östersund och Piteå HC som båda slutade på 51 poäng. Sundsvall gick upp i Allsvenskan 14/15 men sejouren blev bara ettårig och nu börjar man om igen för att ta sig tillbaka. Flera spelare från den Allsvenska sejouren finns kvar i laget. Den mest namnkunnige är målvakten Magnus Åkerlund.

Genomgång av Sundsvalls trupp

Längst bak i Sundsvalls lag står Magnus Åkerlund som är en av Hockeyettans absolut största profiler. Åkerlund som har spelat junior-vm och i SHL för Hv71 och Timrå har rutin som få i ettan. 30-åringen var i fjol förstemålvakt i Sundsvall i Hockeyallsvenskan och är även i år given etta. Av 22 matcher så vaktade Åkerlund målet i 18. Övriga matcher stod juniormålvakterna Rasmus Fahlander och Oliver Mårslätt som delar på andrespaden i Sundsvall denna säsong.

Backsidan är ung men rutinerad. Tommy Stenqvist, Sebastian Owuya, Filip Lander och Albin Runesson har alla meriter från alagshockey i högre serier. En annan intressant back är slovaken Ladislav Romacik som i fjol spelade JVM för Slovakien och har näst bäst +/- statistik av backarna efter Sebastian Owuya.

På forwardssidan finns det bredd. Sju forward har gjort 16 poäng eller mer. Lagets interna poängkung är Christoffer Persson som gjort 26 poäng på 20 matcher.  Andra noterbara forwards är Robert Lantosi som i fjol spelade Allsvenskt för Västerås och Vita Hästen, i år är han lagets målkung med 13 fullträffar i grundserien. Även Markus Kinisjärvi, Mathias Franzén och Daniel Håkansson är nämnvärda.

Profilen i Sundsvall är 20-årige Daniel Håkansson som i somras anslöt Sundsvall från Linköpings HC där han i fjol gjorde sju SHL-matcher. Daniel har denna säsong gjort 5 mål och 11 assists på 22 matcher i Hockeyettan Norra.

– Hockeyettan Norra var en bra serie där vi lyckades med vårt första delmål att ta oss vidare även fast spelet varit lite upp och ner. Personligen har det har gått ganska bra ändå. Jag är inte helt nöjd men ändå en godkänd höstserie. Jag vet faktiskt inte så mycket om lagen från östra, mötte Hudiksvall på försäsongen annars har jag dålig koll. Tror det blir en tight och underhållande serie där jag tror vi har goda chanser att ta oss till en bra placering, säger Daniel Håkansson

Tankar om Sundsvall Hockey

– Ytterligare ett lag som man följde under deras tid i allsvenskan. Jag känner till en del spelare i laget, framför allt deras målvakt Magnus Åkerlund som känns som lagets viktigaste spelare, säger Haningetränaren Niklas Flodin.

 Fakta Sundsvall Hockey

Hemsida: http://www.sundsvallhockey.se/
Lokaltidning: http://www.st.nu/
Sportchef: Stefan Lindqvist
Huvudtränare: Henrik Gradin
Placering Höstserien: 3:a i Hockeyettan Norra (50 poäng på 22 matcher)
Poängkung: Christoffer Persson 26 poäng (11 mål och 15 assists) på 18 matcher
Målvakt: Magnus Åkerlund 93,8 % på 18 matcher
Powerplay: 21,84% (6:a i Hockeyettan Norra)
Boxplay: 80,0% (6:a i Hockeyettan Norra)
Fairplay: 9,59 (1:a i Hockeyettan Norra) 
Medelålder:21,62 år
Publiksnitt (hemma): 542 (3:a i Hockeyettan Norra)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.