Marcus Björk är redo för nästa steg!

Leksandsfostrade Marcus Björk kom till Borlänge Hockey förra sommaren efter en lyckosam säsong i Huddinge. Under sin första säsong i BHF gjorde 23-åringen 1 mål och 8 assists på 36 matcher.

Inför säsongen 2020-2021 har Marcus blivit utsedd till en av tre assisterande lagkaptener och speltiden i specialteams har ökat under säsongsinledningen.

-Min känsla inför säsongen är bra, tycker jag känner mig pigg på träningar och matcher. Jag är tvåvägsback som gillar att hänga med i anfall. Det känns väldigt inspirerande att tränarna tror på mig och ger mig chansen att vara en av kaptenerna i laget, säger Marcus Björk.

Marcus har siktet inställt på att ta nästa steg under säsongen 2020-2021.

– Mitt mål med karriären är att spela på så hög nivå som möjligt. Samtidigt är det väldigt viktigt att man trivs och har roligt också, säger Marcus.

Ikväll spelar Marcus och hans lagkamrater hemmapremiär mot Köping. Ett Köping som övertygade i premiären med sin 5-1 seger mot Kumla. Samtidigt vann BHF borta mot Surahammar med 3-2.

-Vi har ett lag som jag tror kan långt denna säsong. Det känns jäkligt roligt att seriespelet är igång och att spela om poäng. Det ska bli kul att möta Köping ikväll, de har ett ungt och hungrigt lag men jag tror att matchen slutar 4-1 till oss, säger Marcus Björk.

FAKTA MARCUS BJÖRK
Född 9 April 1997
Längd: 190 cm
Vikt: 83 kg
Skjuter: Left
Moderklubb: Leksands IF
Övriga klubbar: Östersund, Tyringe, Huddinge
Meriter: TV-pucken för Dalarna, U16 och U17 landslaget, J18 SM-Silver.
Statistik: https://www.eliteprospects.com/player/113536/marcus-bjork

Text och bild: Mats Tjernström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.